2048

Logické hry s číslami sú medzi hráčmi veľmi populárne. K nim patrí aj pomerne mladá hra s číslami 2048. Vznikla len nedávno, v roku 2014. Autorom bol vtedy len 19 ročný talian Gabriele Cirulli. V hre sa pri každom pohybe po hracom poli pridáva nové číslo. Vašou úlohou je spájať rovnaké čísla dokopy a jednoducho kombinovať a kombinovať pokiaľ vám nedôjdu možnosti. Najlepšie ju pochopíte ak si ju zahráte. Naozaj to je veľmi jednoduché.

UPOZORNENIE: Ak vlastníte Iphone, nepôjde vám otvoriť hru v režime celé okno, keďže Iphone v súčasnosti nepodporuje formát HTML5

Pravidlá hry 2048

Pokiaľ hráte na PC, pomocou klávesov W, A, S a D posúvajte čísla po hracej ploche. Na telefóne ich posúvate jednoducho prstom. Vašou úlohou je spájať rovnaké čísla, takže ich zatlačíte do seba, čím sa čísla znásobia. Pri každom ťahu pribudne do hry na niektorom prázdnom mieste jedno nové číslo, preto dobre zvažujte každý váš ťah. Po určitom čase totiž vzniknú na hracej ploche veľké čísla napr. 256, 512 ku ktorým sa po ťahu pridá malé číslo 2 alebo 4. Čísla sa navzájom premiešajú, takže vytvoriť v takom mixe ďalšie veľké číslo a spojiť ho s iným je naozaj výzva. Môžete si zahrať hru viackrát, vyskúšať nové kombinácie a pokúsiť sa prekonať vaše predchádzajúce najvyššie skóre.

Logické hry

Pokiaľ si radi trénujete pamäť, logické uvažovanie a chcete sa pri tom zabaviť, navštívte naše logické hry.

ODPORÚČANÉ